Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

To świetne, szybkie danie. Uwielbiają je dzieci i dorośli! Może być przygotowane z kiszoną kapustą lub bez niej.

Składniki:

  • 450 g kiełbasy
  • 220 g puree ziemniaczanego instant (wymieszanego ze szczyptą czosnku granulowanego)
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 55 g startego sera mozzarella

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do 175°C. W dużym garnku doprowadzić wodę do wrzenia. Dodać kiełbasę i gotować przez 8 do 10 minut, aby zmniejszyć ilość tłuszczu, odcedzić. Przygotować puree zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2Kiełbasę pokroić na 4 równe części, a następnie rozciąć każdą z nich wzdłuż tak, aby leżała płasko, ale nadal dwie części były ze sobą połączone. Na każdą kiełbasę nałożyć kapustę i puree ziemniaczane. Posypać startym serem.

3Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 do 12 minut, lub do chwili, gdy całość będzie dobrze podgrzana, a ser się rozpuści.

Porcja dla:

4 osób