Czas przygotowania:
25 min.
25 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Prosta i szybka zapiekanka. Pięknie się prezentuje i wybornie smakuje! Kolorowe warzywa zapiekane z kiełbasą, posypane warstwą sera żółtego. Polecam!
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- puszka pomidorów
- 300 g kiełbasy
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 200 g startego żółtego sera
- 1 łyżeczka przyprawy do zapiekanek
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
1Na patelni obsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodać pokrojone papryki. Pomidory pokroić w kostkę, fasolę odsączyć.
2Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Porcja dla:
5 osób