Czas przygotowania:
25 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
50 min.

Prosta i szybka zapiekanka. Pięknie się prezentuje i wybornie smakuje! Kolorowe warzywa zapiekane z kiełbasą, posypane warstwą sera żółtego. Polecam!

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka pomidorów
  • 300 g kiełbasy
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka przyprawy do zapiekanek
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

1Na patelni obsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodać pokrojone papryki. Pomidory pokroić w kostkę, fasolę odsączyć.

2Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Porcja dla:

5 osób