Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Smaczne kolorowe koreczki z warzyw idealne na przystawkę przed grillowaniem. Zawsze je podaję z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • kawałek patisona, posiekany
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 łyżka masła
  • sól do smaku
  • sos czosnkowy do podania

Przygotowanie:

1Cukinię pokroić na kawałki, wydrążyć małe otwory i do każdego włożyć plasterek czosnku.

2Patisona i papryki pokroić w drobną kostkę.

3Masło wymieszać z patisonem i paprykami, doprawić solą. Masą napełniać cukinię. Podawać z sosem czosnkowym.

Porcja dla:

6 osób