Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Mój tata nauczył mnie tego przepisu wiele lat temu. Tata teraz ma ponad 70 lat, ale nadal gotuje tak dobrze, jak kiedyś. Danie proste, ale wspaniałe!

Składniki:

  • 1 puszka (ok. 400 g) mięsa z łososia
  • 1 jajko
  • 60 g mąki pszennej wymieszanej z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 l oleju roślinnego do smażenia

Przygotowanie:

1W średniej misce dobrze wymieszać mięso z łososia z jajkiem i mąką. Uformować kotleciki.

2W patelni na średnim ogniu rozgrzać około 0,5 cm oleju. Smażyć kotleciki partiami, aż będą rumiane, raz obracając na drugą stronę. Odsączyć na papierowych ręcznikach i podawać.

Porcja dla:

5 osób