Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Oto niezawodny przepis na smaczne danie – proste do przygotowania kotlety mielone, które można je podawać na różne sposoby – z kaszą, ziemniakami a nawet na zimno do chleba.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sucha bułka, namoczona i odciśnięta
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 1-2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

1Mięso wymieszać z bułką, cebulą i jajkami na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.

2Z masy formować małe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Porcja dla:

6 osób