Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Oto niezawodny przepis na smaczne danie – proste do przygotowania kotlety mielone, które można je podawać na różne sposoby – z kaszą, ziemniakami a nawet na zimno do chleba.
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 sucha bułka, namoczona i odciśnięta
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 1-2 jajka
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1Mięso wymieszać z bułką, cebulą i jajkami na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
2Z masy formować małe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Porcja dla:
6 osób