Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Prosty i oryginalny dodatek do dań – marchewka w sosie – niby nic nadzwyczajnego, ale dzięki dodatkowi sera pleśniowego zyskuje wyjątkowy smak.
Składniki:
- 8 młodych marchewek
- sól do smaku
- 1 opakowanie (30 g) sosu serowego
- 50 g sera rokpol
- 1 łyżka mąki
- 50 ml śmietany
- 2 pęczki koperku
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Marchewkę pokroić na 3 cm słupki i ugotować w osolonej wodzie.
2W rondelku wymieszać sos serowy z 300 ml zimnej wody, zagotować i zmniejszyć ogień.
3Ser rokpol pokruszyć i dodać do sosu, wymieszać.
4Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do sosu i zagotować, doprawić pieprzem.
5Koperek posiekać, dodać do sosu. Podawać z marchewką.
Porcja dla:
4 osób