Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
90 min.
90 min.
Całkowity czas:
110 min.
110 min.
Prosty mus jabłkowy, który z powodzeniem można użyć do szarlotki lub innych ciast, albo po prostu do kanapek. Najlepiej przygotować go z papierówek.
Składniki:
- 2 kg papierówek
- 1/2 szklanki wody
- 400 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
1Jabłka umyć, obrać i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na małe kawałki lub w plasterki.
2W garnku wymieszać wszystkie składniki i gotować na małym ogniu przez 60-90 minut, aż cała woda wyparuje, a mus będzie miał gładką i gęstą konsystencję.
3Nałożyć do czystych słoików, dokładnie zakręcić i pasteryzować przez 7-10 minut.
Porcja dla:
3 osób