Czas przygotowania:
01 min.
01 min.
Czas gotowania:
03 min.
03 min.
Całkowity czas:
04 min.
04 min.
Uwielbiam tę kanapkę, zwłaszcza w niedzielne wieczory, kiedy się relaksuję! Można do niej użyć dowolnego twardego sera, najlepiej emmentalera, comte lub gruyèra – bo mają najwięcej smaku i łatwo się topią.
Składniki:
- 1 kromka chrupiącego chleba lub bagietki
- 1 plasterek szynki
- 30 g startego sera emmentaler lub comte
- 1 łyżka śmietany
- Kilka ziaren zielonego pieprzu, zmiażdżonych
Przygotowanie:
1Plasterek szynki ułożyć na bagietce i posypać startym serem. Włożyć pod grill w piekarniku i grillować, aż ser się stopi. Następnie polać śmietaną i posypać zielonym pieprzem.
2Podawać z sałatą.
Porcja dla:
1 osoby