Czas przygotowania:
01 min.
Czas gotowania:
03 min.
Całkowity czas:
04 min.

Uwielbiam tę kanapkę, zwłaszcza w niedzielne wieczory, kiedy się relaksuję! Można do niej użyć dowolnego twardego sera, najlepiej emmentalera, comte lub gruyèra – bo mają najwięcej smaku i łatwo się topią.

Składniki:

  • 1 kromka chrupiącego chleba lub bagietki
  • 1 plasterek szynki
  • 30 g startego sera emmentaler lub comte
  • 1 łyżka śmietany
  • Kilka ziaren zielonego pieprzu, zmiażdżonych

Przygotowanie:

1Plasterek szynki ułożyć na bagietce i posypać startym serem. Włożyć pod grill w piekarniku i grillować, aż ser się stopi. Następnie polać śmietaną i posypać zielonym pieprzem.

2Podawać z sałatą.

Porcja dla:

1 osoby