Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
35 min.

Wspaniały sposób na przyrządzenie wyjątkowego obiadu lub kolacji. Łosoś, krewetki i warzywa układa się na półmiskach, a goście grillują sobie swoje ulubione smakołyki na grillu z gorącym kamieniem.

Składniki:

  • 1 fenkuł pokrojony w cienkie paski
  • 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paski
  • 1 żółta papryka pokrojona w cienkie paski
  • 2 czerwone cebule pokrojone w cienkie paski
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w cienkie plasterki
  • 20 surowych krewetek, usunąć głowy

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki ułożyć na dużych, płaskich półmiskach.

2Kamień rozgrzać na 20 minut przed podaniem dodatków. Posypać kamień solą (dzięki temu mięso nie będzie przywierać). Goście będą sami smażyć sobie kawałki mięsa i owoce morza. Podawać z sałatką i sosami do maczania.

Porcja dla:

6 osób