Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Wspaniała przystawka, która będzie hitem na każdym przyjęciu! Pieczone pieczarki nadziewane boczkiem i serem, pachnące rozmarynem. Zobaczcie nasz przepis video z tą przystawką.
Składniki:
- 250 g pieczarek
- 30 g masła
- 1 cebula, posiekana
- 100 g posiekanego boczku
- 2 gałązki rozmarynu, posiekane
- 150 g startego sera edamskiego
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Oddzielić nóżki pieczarek od kapeluszy. Nóżki posiekać i odłożyć na bok.
3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez 5-7 minut.
4W międzyczasie, na oddzielnej patelni, podsmażyć boczek, aż zrobi się chrupiący. Odlać z patelni tłuszcz. Dodać podsmażone pieczarki, rozmaryn i ser, i dobrze wymieszać.
5Napełniać kapelusze pieczarek nadzieniem i układać na blaszce.
6Piec przez 15-20 minut.
Porcja dla:
6 osób