Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Jeden z najsmaczniejszych przepisów na przystawkę – zawsze hit na każdym przyjęciu – pieczarki nadziewane cebulką i posypane serem.

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 2-3 cebule, posiekane
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku
  • 250 g sera żółtego, startego

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

2Pieczarki obrać, odkroić nóżki. Kapelusze ułożyć na blaszce.

3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Napełniać kapelusze pieczarek. Piec przez 10 minut.

4Pieczarki oprószyć solą, posypać serem i piec przez kolejne 10 minut.

Porcja dla:

6 osób