Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Jeden z najsmaczniejszych przepisów na przystawkę – zawsze hit na każdym przyjęciu – pieczarki nadziewane cebulką i posypane serem.
Składniki:
- 1/2 kg pieczarek
- 2-3 cebule, posiekane
- 2 łyżki masła
- sól do smaku
- 250 g sera żółtego, startego
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2Pieczarki obrać, odkroić nóżki. Kapelusze ułożyć na blaszce.
3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Napełniać kapelusze pieczarek. Piec przez 10 minut.
4Pieczarki oprószyć solą, posypać serem i piec przez kolejne 10 minut.
Porcja dla:
6 osób