Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Szybka przystawka w postaci krewetek panierowanych w mące, jajku i wiórkach kokosowych – smażonych w głębokim oleju.
Składniki:
- 500 g surowych krewetek Black Tiger
- sól i pieprz do smaku
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki mąki
- 2-3 jajka, roztrzepane
- wiórki kokosowe do panierowania
- gotowy sos koperkowy na bazie majonezu
- olej
Przygotowanie:
1Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
2Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.
3Podawać z sosem koperkowym oraz tostami z masłem.
Porcja dla:
4 osób