Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Szybka przystawka w postaci krewetek panierowanych w mące, jajku i wiórkach kokosowych – smażonych w głębokim oleju.

Składniki:

  • 500 g surowych krewetek Black Tiger
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • 3 łyżki mąki
  • 2-3 jajka, roztrzepane
  • wiórki kokosowe do panierowania
  • gotowy sos koperkowy na bazie majonezu
  • olej

Przygotowanie:

1Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

2Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.

3Podawać z sosem koperkowym oraz tostami z masłem.

Porcja dla:

4 osób