Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Rolki podawać przybrane świeżymi ziołami i czerwoną papryką pokrojoną w cienkie paski.
Składniki:
- 1 kostka bio tofu z ziołami Polsoja
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- opcjonalnie: ulubione świeże zioła, kiełki lub suszone zioła
- sól i pieprz do smaku
- 2 średnie cukinie
- 4 duże marchewki
- 1 czerwona papryka
Przygotowanie:
1W miseczce pokruszyć tofu, dodać oliwę, sok z cytryny, ulubione dodatki (zioła, kiełki), sól i pieprz i dokładnie rozgnieść widelcem.
2Cukinie i marchewki pokroić na cienkie plastry przy pomocy szerokiej obieraczki do warzyw.
3Plastry warzyw ułożyć na desce do krojenia, posmarować pastą z tofu i ściśle zawinąć. Gotową rolkę można dodatkowo spiąć wykałaczką.
Porcja dla:
10 osób