Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
30 min.

Rolki podawać przybrane świeżymi ziołami i czerwoną papryką pokrojoną w cienkie paski.

Składniki:

  • 1 kostka bio tofu z ziołami Polsoja
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • opcjonalnie: ulubione świeże zioła, kiełki lub suszone zioła
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 średnie cukinie
  • 4 duże marchewki
  • 1 czerwona papryka

Przygotowanie:

1W miseczce pokruszyć tofu, dodać oliwę, sok z cytryny, ulubione dodatki (zioła, kiełki), sól i pieprz i dokładnie rozgnieść widelcem.

2Cukinie i marchewki pokroić na cienkie plastry przy pomocy szerokiej obieraczki do warzyw.

3Plastry warzyw ułożyć na desce do krojenia, posmarować pastą z tofu i ściśle zawinąć. Gotową rolkę można dodatkowo spiąć wykałaczką.

Porcja dla:

10 osób