Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
03 min.
Całkowity czas:
78 min.

Smaczny chleb z automatu popularny w kuchni rosyjskiej – dodatek mąki żytniej, kakao i kawy sprawia, że ten chleb jest tak ciemny.

Składniki:

  • 1,5 szklanki wody
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2,5 szklanki mąki chlebowej
  • 1 szklanka mąki żytniej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki ciemnego syropu kukurydzianego

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki umieścić w automacie do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.

2Wybrać ustawienie „chleb pełnoziarnisty” i nacisnąć „start”.

3Chleb wyjąć z pojemnika i odstawić na godzinę do przestygnięcia.

Porcja dla:

1 osoby