Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
03 min.
03 min.
Całkowity czas:
78 min.
78 min.
Smaczny chleb z automatu popularny w kuchni rosyjskiej – dodatek mąki żytniej, kakao i kawy sprawia, że ten chleb jest tak ciemny.
Składniki:
- 1,5 szklanki wody
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2,5 szklanki mąki chlebowej
- 1 szklanka mąki żytniej
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki margaryny
- 2 łyżki ciemnego syropu kukurydzianego
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki umieścić w automacie do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
2Wybrać ustawienie „chleb pełnoziarnisty” i nacisnąć „start”.
3Chleb wyjąć z pojemnika i odstawić na godzinę do przestygnięcia.
Porcja dla:
1 osoby