Śledzie z jajkami

Czas przygotowania:
25 min.
Całkowity czas:
25 min.

Szybka i uniwersalna przystawka dla miłośników śledzika! Ładnie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje!

Składniki:

  • 4 cebule
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

1Cebulę posiekać, przyprawić solą, olejem, octem i cukrem. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i wymieszać. Ułożyć warstwę na półmisku.

2Jajka przekroić na pół i ułożyć na cebuli i ogórkach przekrojoną stroną do dołu.

3Filety przekroić wzdłuż na pół i owinąć wokół jajek.

4Udekorować majonezem, papryką i pietruszką.

Porcja dla:

4 osób