Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
185 min.

Jest to lekko chrupiąca i lekko słodka bułka paryska, która każdemu przypadnie do gustu. Kiedy piekę chleb, lubię skropić go nieco miodem. Jest wtedy taaaaki pyszny!

Składniki:

  • 180 ml (3/4 szklanki) wody
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2/3 łyżeczki soli
  • 2/3 łyżeczki cukru
  • 275 g (2 szklanki) mąki chlebowej
  • 1 i 1/2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

1Włożyć składniki do automatu do chleba zgodnie z instrukcjami producenta. W trakcie cyklu pieczenia skropić ewentualnie miodem.

Porcja dla:

12 osób