Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Jest to lekko chrupiąca i lekko słodka bułka paryska, która każdemu przypadnie do gustu. Kiedy piekę chleb, lubię skropić go nieco miodem. Jest wtedy taaaaki pyszny!
Składniki:
- 180 ml (3/4 szklanki) wody
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2/3 łyżeczki soli
- 2/3 łyżeczki cukru
- 275 g (2 szklanki) mąki chlebowej
- 1 i 1/2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
1Włożyć składniki do automatu do chleba zgodnie z instrukcjami producenta. W trakcie cyklu pieczenia skropić ewentualnie miodem.
Porcja dla:
12 osób