Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Pyszny przepis na dodatek do dań – pieczona kapusta doprawiona solą czosnkową i białym pieprzem z dodatkiem chrupiącego bekonu.

Składniki:

  • 1 główka kapusty, pokrojonej na 8 klinów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i biały pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • 4 plastry bekonu, usmażone i pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Przygotować 8 kawałków folii aluminiowej. Na każdym ułożyć klin kapusty, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Dodać bekon i zawinąć w folię.

3Piec przez 15-25 minut, aż kapusta zmięknie.

Porcja dla:

8 osób