Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Pyszny przepis na dodatek do dań – pieczona kapusta doprawiona solą czosnkową i białym pieprzem z dodatkiem chrupiącego bekonu.
Składniki:
- 1 główka kapusty, pokrojonej na 8 klinów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól i biały pieprz do smaku
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- 4 plastry bekonu, usmażone i pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Przygotować 8 kawałków folii aluminiowej. Na każdym ułożyć klin kapusty, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Dodać bekon i zawinąć w folię.
3Piec przez 15-25 minut, aż kapusta zmięknie.
Porcja dla:
8 osób