Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
35 min.

Bardzo smaczny i prosty sposób na przygotowanie tempehu. To wysokobiałkowy produkt z nasion soi, który zastępuje mięso. Doskonały na przekąskę albo główne danie z dodatkiem ryżu i sałatki.

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 1 szklanka wody
  • sól do smaku
  • 225 g tempehu
  • 2 szklanki (500 ml) oleju roślinnego do smażenia

Przygotowanie:

1Do miski włożyć czosnek, wlać wodę, dodać sól i wymieszać.

2Tempeh pokroić na plastry o grubości 2-3 cm i ponacinać je z obu stron. Włożyć do miski z czosnkową wodą na 20 minut.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć tempeh na rumiano z obu stron.

Porcja dla:

4 osób