Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Bardzo smaczny i prosty sposób na przygotowanie tempehu. To wysokobiałkowy produkt z nasion soi, który zastępuje mięso. Doskonały na przekąskę albo główne danie z dodatkiem ryżu i sałatki.
Składniki:
- 2 ząbki czosnku, rozgniecione
- 1 szklanka wody
- sól do smaku
- 225 g tempehu
- 2 szklanki (500 ml) oleju roślinnego do smażenia
Przygotowanie:
1Do miski włożyć czosnek, wlać wodę, dodać sól i wymieszać.
2Tempeh pokroić na plastry o grubości 2-3 cm i ponacinać je z obu stron. Włożyć do miski z czosnkową wodą na 20 minut.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć tempeh na rumiano z obu stron.
Porcja dla:
4 osób