Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
725 min.

Natka pietruszki to samo zdrowie! Witaminy C, E i A, dużo żelaza i magnezu. Smak tego soku jest bardzo intensywny, ale można go złagodzić dodając miód!

Składniki:

  • 1 pęczek świeżej natki pietruszki
  • 2 szklanki niegazowanej wody mineralnej
  • 1/2 cytryny, wyciśniętej
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

1Natkę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Porwać listki i łodygi w palcach jak najdrobniej. Nie należy używać noża!

2Natkę wrzucić do dzbanka (najlepiej z ciemnego szkła), zalać wodą i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.

3Płyn przecedzić, dodać sok z cytryny i miód, dobrze wymieszać i podawać z kostkami lodu.

Porcja dla:

4 osób