Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
725 min.
725 min.
Natka pietruszki to samo zdrowie! Witaminy C, E i A, dużo żelaza i magnezu. Smak tego soku jest bardzo intensywny, ale można go złagodzić dodając miód!
Składniki:
- 1 pęczek świeżej natki pietruszki
- 2 szklanki niegazowanej wody mineralnej
- 1/2 cytryny, wyciśniętej
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
1Natkę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Porwać listki i łodygi w palcach jak najdrobniej. Nie należy używać noża!
2Natkę wrzucić do dzbanka (najlepiej z ciemnego szkła), zalać wodą i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
3Płyn przecedzić, dodać sok z cytryny i miód, dobrze wymieszać i podawać z kostkami lodu.
Porcja dla:
4 osób