Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Doskonały dodatek do dań – duszony szpinak pasuje do ziemniaków, kotletów mięnych i ryb. Można użyć świeżego lub mrożonego.
Składniki:
- 600 g szpinaku
- 150 g masła
- 4 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki maggi
- sól i pieprz do smaku
- 125 ml śmietany 18%
Przygotowanie:
1Świeży szpinak posiekać i zblanszować. Jeśli używamy mrożonego to rozmrozić i odcisnąć z wody.
2W rondelku roztopić masło i wymieszać z mąką, smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając.
3Dodać szpinak, maggi, sól i pieprz. Wymieszać i chwilę gotować. Dodać śmietanę i gotować przez kilka minut. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób