Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Pyszne wegańskie curry z czerwoną soczewicą, batatami, cukinią i mlekiem kokosowym, gotowane z czerwoną pastą curry. Koniecznie podawać z ryżem.
Składniki:
- olej do smażenia
- 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w plasterki
- 1 łodyżka selera, pokrojona w plasterki
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- 1 batat, pokrojony w kostkę
Przygotowanie:
1W woku rozgrzać olej, dodać cebulę i seler i smażyć przez kilka minut.
2Dodać czosnek i pastę curry i smażyć na dużym ogniu przez 1 minutę.
3Dodać batata, soczewicę i bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
4Dodać cukinię i mleczko kokosowe. Gotować jeszcze przez 5 minut.
5Podawać z ryżem, posypane kolendrą.
Porcja dla:
2 osób