Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Proste i szybkie danie curry. Bardzo aromatyczne i sycące, doskonałe z ryżem i lekką sałatką. Można również dodać świeże sezonowe warzywa, kalafiora lub cukinię. Smacznego!
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2,5 łyżki przyprawy curry
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 puszka (450 g) pomidorów w kawałkach
Przygotowanie:
1W garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać curry i koncentrat pomidorowy i smażyć przez 2-3 minuty.
2Dodać pomidory, kostkę bulionową i mrożone warzywa, zalać wodą i doprawić pieprzem i solą. Gotować przez 30 minut. Przed podaniem posypać kolendrą.
Porcja dla:
5 osób