Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
55 min.

Proste i szybkie danie curry. Bardzo aromatyczne i sycące, doskonałe z ryżem i lekką sałatką. Można również dodać świeże sezonowe warzywa, kalafiora lub cukinię. Smacznego!

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 2,5 łyżki przyprawy curry
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 puszka (450 g) pomidorów w kawałkach

Przygotowanie:

1W garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać curry i koncentrat pomidorowy i smażyć przez 2-3 minuty.

2Dodać pomidory, kostkę bulionową i mrożone warzywa, zalać wodą i doprawić pieprzem i solą. Gotować przez 30 minut. Przed podaniem posypać kolendrą.

Porcja dla:

5 osób