Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
30 min.

Żaglówki z salami to ciekawy pomysł na przekąski! Na bagietce posmarowanej serem śmietankowym przytwierdzamy plaster salami i dekorujemy oliwką i serem pleśniowym. Niezwykłe!

Składniki:

  • 20 plastrów salami węgierskiego
  • 1 bagietka
  • 20 czarnych oliwek
  • 150 g sera pleśniowego, pokrojonego w kostkę
  • 150 g serka śmietankowego do smarowania

Przygotowanie:

1Bagietkę kroimy na małe kromki, każdą smarujemy serkiem śmietankowym.

2Na wykałaczkę nadziewamy brzeg plasterka salami, kawałek sera pleśniowego, oliwkę i „zamykamy” drugim brzegiem salami, tak, aby ser pleśniowy i oliwka znalazły się w środku. Tak przygotowany „żagiel” wbijamy w kromkę bagietki. Smacznego!

Porcja dla:

20 osób