Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Żaglówki z salami to ciekawy pomysł na przekąski! Na bagietce posmarowanej serem śmietankowym przytwierdzamy plaster salami i dekorujemy oliwką i serem pleśniowym. Niezwykłe!
Składniki:
- 20 plastrów salami węgierskiego
- 1 bagietka
- 20 czarnych oliwek
- 150 g sera pleśniowego, pokrojonego w kostkę
- 150 g serka śmietankowego do smarowania
Przygotowanie:
1Bagietkę kroimy na małe kromki, każdą smarujemy serkiem śmietankowym.
2Na wykałaczkę nadziewamy brzeg plasterka salami, kawałek sera pleśniowego, oliwkę i „zamykamy” drugim brzegiem salami, tak, aby ser pleśniowy i oliwka znalazły się w środku. Tak przygotowany „żagiel” wbijamy w kromkę bagietki. Smacznego!
Porcja dla:
20 osób