Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Boska przystawka, która powali smakiem Twoich gości. Gruszki są wydrążone, a następnie nadziewane błękitnym serem, owinięte w boczek i zapieczone pod grillem.
Składniki:
- 4 twarde gruszki
- sok z 1/2 cytryny
- 1 laska cynamonu
- 400 g błękitnego sera
- 16 plastrów chudego boczku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”.
2W garnku zagotować wodę z sokiem cytrynowym i z laską cynamonu.
3Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Natychmiast włożyć je do wrzącej wody i gotować przez 10 minut.
4Błękitny ser rozgnieść widelcem. Gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i nałożyć do nich błękitny ser. Owinąć każdą gruszkę w dwa plastry boczku.
5Piec pod grillem, aż boczek będzie chrupiący.
Porcja dla:
4 osób