Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Proste i smaczne danie. Ziemniaki z dodatkiem dorsza, pieczarek i kaparów zapiekane pod serem żółtym.
Składniki:
- 3-4 ziemniaki
- 1 cebula, posiekana
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 300 g ryby (np. dorsza)
Przygotowanie:
1Ziemniaki ugotować, aż będą miękkie. Pokroić w kostkę.
2Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
3Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i podsmażyć przez 5 minut.
4Rybę pokroić w kostkę. Dodać ziemniaki, cebulę z pieczarkami i kapary, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
5Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
6Majonez wymieszać z mlekiem i polać tym ziemniaki z rybą. Posypać startym serem.
7Piec przez 35-40 minut.
Porcja dla:
4 osób