Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

Proste i smaczne danie. Ziemniaki z dodatkiem dorsza, pieczarek i kaparów zapiekane pod serem żółtym.

Składniki:

  • 3-4 ziemniaki
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 300 g ryby (np. dorsza)

Przygotowanie:

1Ziemniaki ugotować, aż będą miękkie. Pokroić w kostkę.

2Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.

3Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i podsmażyć przez 5 minut.

4Rybę pokroić w kostkę. Dodać ziemniaki, cebulę z pieczarkami i kapary, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

5Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

6Majonez wymieszać z mlekiem i polać tym ziemniaki z rybą. Posypać startym serem.

7Piec przez 35-40 minut.

Porcja dla:

4 osób