Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
45 min.

Smaczny dip do warzyw na przyjęcie ogrodowe przy grillu. Wystarczy podać tacę ze świeżymi warzywami: marchewka, ogórki, seler naciowy, rzodkiewka i brokuły, a w środku ustawić miseczkę z dipem i przekąska gotowa. Wspaniała, zdrowa alternatywa dla chipsów!

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 średnia cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 łyżka suszonej cebuli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 250 g jogutru greckiego

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażać cebulę przez około 4 minuty. Dodać suszoną cebulę, podsmażać przez kolejne 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodać cukier i sól, wymieszać.

2W miseczce wymieszać jogurt z cebulą. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać ze świeżymi warzywami.

Porcja dla:

6 osób