Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Rewelacja na przyjęcia! Dip na ciepło z krewetkami, karczochami i serem. Doskonały z chipsami z tortilli.
Składniki:
- 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1 szklanka żółtego sera typu cheddar, startego
- 1/2 szklanki startego parmezanu
- 300 g ugotowanych krewetek, posiekanych
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Można na funkcji grill, jeśli jest taka opcja.
2W misce wymieszać serek ze śmietaną. Dodać pół szklanki cheddara i 1/4 szklanki parmezanu, wymieszać na gładko.
3Dodać posiekane krewetki, szpinak, cebulkę i karczochy, i wymieszać.
4Dip nakładać do kokilek, posypać pozostałym serem i udekorować paskami papryki.
5Piec przez 20 minut, aż ser będzie bulgotać.
6Podawać z chipsami z tortilli.
Porcja dla:
8 osób