Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Rewelacja na przyjęcia! Dip na ciepło z krewetkami, karczochami i serem. Doskonały z chipsami z tortilli.

Składniki:

  • 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 szklanka żółtego sera typu cheddar, startego
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 300 g ugotowanych krewetek, posiekanych

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Można na funkcji grill, jeśli jest taka opcja.

2W misce wymieszać serek ze śmietaną. Dodać pół szklanki cheddara i 1/4 szklanki parmezanu, wymieszać na gładko.

3Dodać posiekane krewetki, szpinak, cebulkę i karczochy, i wymieszać.

4Dip nakładać do kokilek, posypać pozostałym serem i udekorować paskami papryki.

5Piec przez 20 minut, aż ser będzie bulgotać.

6Podawać z chipsami z tortilli.

Porcja dla:

8 osób