Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
65 min.
Całkowity czas:
70 min.

Ta przekąska z kiełbasy uzależnia. Nie zostaną żadne resztki. Przydadzą się wykałaczki, na które goście będą nabijać plasterki kiełbasy.

Składniki:

  • 500 ml piwa
  • 500 ml sosu barbecue
  • 110 g (0,5 szklanki) brązowego cukru
  • 60 ml (1/4 szklanki) musztardy dijońskiej
  • 1 kg kiełbasy, pokrojonej na 1 cm kawałki

Przygotowanie:

1W dużej patelni na średnim ogniu wymieszać piwo z sosem barbecue, brązowym cukrem i musztardą dijońską. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, a następnie zmniejszyć ogień i dodać kiełbasę. Gotować na wolnym ogniu, aż kiełbasa się przyrumieni i pokryje sosem (ok. 1 godzinę).

Porcja dla:

8 osób