Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
65 min.
65 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Ta przekąska z kiełbasy uzależnia. Nie zostaną żadne resztki. Przydadzą się wykałaczki, na które goście będą nabijać plasterki kiełbasy.
Składniki:
- 500 ml piwa
- 500 ml sosu barbecue
- 110 g (0,5 szklanki) brązowego cukru
- 60 ml (1/4 szklanki) musztardy dijońskiej
- 1 kg kiełbasy, pokrojonej na 1 cm kawałki
Przygotowanie:
1W dużej patelni na średnim ogniu wymieszać piwo z sosem barbecue, brązowym cukrem i musztardą dijońską. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, a następnie zmniejszyć ogień i dodać kiełbasę. Gotować na wolnym ogniu, aż kiełbasa się przyrumieni i pokryje sosem (ok. 1 godzinę).
Porcja dla:
8 osób