Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Smaczna i pożywna pasta do pieczywa, którą przygotowuję z gotowych kotletów sojowych. Najlepiej smakuje z razowym chlebem.

Składniki:

  • 10 suchych kotletów sojowych
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 5 jagód jałowca

Przygotowanie:

1Kotlety sojowe włożyć razem z przyprawami do woka, zalać wodą i dusić na małym ogniu, aż kotlety wchłoną wodę.

2Do kotletów dodać paprykę, oliwki i olej, smażyć przez 5-10 minut, cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia, a następnie zmiksować na gładko.

Porcja dla:

10 osób