Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Smaczna i pożywna pasta do pieczywa, którą przygotowuję z gotowych kotletów sojowych. Najlepiej smakuje z razowym chlebem.
Składniki:
- 10 suchych kotletów sojowych
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 5 jagód jałowca
Przygotowanie:
1Kotlety sojowe włożyć razem z przyprawami do woka, zalać wodą i dusić na małym ogniu, aż kotlety wchłoną wodę.
2Do kotletów dodać paprykę, oliwki i olej, smażyć przez 5-10 minut, cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia, a następnie zmiksować na gładko.
Porcja dla:
10 osób