Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
1480 min.

Czy robiliście kiedykolwiek przetwory z cebuli? Koniecznie spróbujcie ten nietypowy przepis na marynowane cebule.

Składniki:

  • 1,5 kg małych cebulek
  • 1 litr wody
  • 3 łyżki soli
  • kilka gałązek koperku
  • kilka ziaren pieprzu
  • estragon

Przygotowanie:

1Cebule obrać i obgotować w mocno osolonej wodzie do średniej miękkości. Odcedzić i włożyć do zimnej osolonej wody (z 1 łyżką soli). Odstawić na 1 dobę.

2Po tym czasie cebulki opłukać zimną wodą i włożyć je do słoiczków. Dodać koperek, pieprz i estargon.

3Zagotować składniki na zalewę i wlać do słoiczków z cebulą. Zakręcić szczelnie i odstawić w chłodne miejsce.

Porcja dla:

3 osób