Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Prosty, smaczny sposób na kiełbasę, która będzie doskonale pasować do dań z grilla i na imprezie. Kiełbasa jest marynowana w cudownie słodkiej i kwaśnej zalewie. Im dłużej się ją marynuje, tym lepiej!

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy, pociętej na kawałki wielkości 2,5 cm
  • 900 ml sosu żurawinowego z całą żurawiną
  • 500 ml sosu barbecue

Przygotowanie:

1Podsmażyć kiełbasę na rumiano w dużej patelni na średnim ogniu.

2Do wolnowaru włożyć podsmażoną kiełbasę, dodać żurawinę i sos barbeque. Ustawić wolnowar na niską temperaturę. Dusić mieszaninę przynajmniej przez 1 godzinę. Podawać na ciepło.

Porcja dla:

15 osób