Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Szybki i uniwersalny sposób przyrządzania wszelkich warzyw! Można je podawać na przykład jako sos do makaronu.

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 cukinie przekrojone na pół i pokrojone w plasterki
  • 225 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 1 łyżeczka włoskich przypraw (tymianek, bazylia, oregano, majeranek)

Przygotowanie:

1Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażać przez ok. 2 minuty cebulę przyprawioną solą i pieprzem. Dodać cukinię i grzyby. Kiedy cukinia zacznie mięknąć, dodać pomidory, czosnek i włoskie przyprawy. Smażyć, aż wszystko będzie równomiernie gorące.

Porcja dla:

6 osób