Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Szybki i uniwersalny sposób przyrządzania wszelkich warzyw! Można je podawać na przykład jako sos do makaronu.
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
- sól i pieprz do smaku
- 4 cukinie przekrojone na pół i pokrojone w plasterki
- 225 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1 pomidor pokrojony w kostkę
- 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
- 1 łyżeczka włoskich przypraw (tymianek, bazylia, oregano, majeranek)
Przygotowanie:
1Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażać przez ok. 2 minuty cebulę przyprawioną solą i pieprzem. Dodać cukinię i grzyby. Kiedy cukinia zacznie mięknąć, dodać pomidory, czosnek i włoskie przyprawy. Smażyć, aż wszystko będzie równomiernie gorące.
Porcja dla:
6 osób