Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
14 min.
Całkowity czas:
24 min.

Mięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. My proponujemy prosty przepis na filet z indyka przygotowany bez tłuszczu, w torebkach do smażenia od Jana Niezbędnego.

Składniki:

  • 1 kg filetu z indyka
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego
  • 2 łyżeczki zmielonej papryki słodkiej
  • 3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki szałwii
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka rozmarynu

Przygotowanie:

1Filet kroimy na kawałki i obtaczamy w ziołach.

2Poszczególne porcje umieszczamy w torebkach do smażenia Jana Niezbędnego. Zamykamy torebki.

3Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, ok. 7 minut z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób