Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
14 min.
14 min.
Całkowity czas:
24 min.
24 min.
Mięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. My proponujemy prosty przepis na filet z indyka przygotowany bez tłuszczu, w torebkach do smażenia od Jana Niezbędnego.
Składniki:
- 1 kg filetu z indyka
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 2 łyżeczki zmielonej papryki słodkiej
- 3 łyżeczki czosnku granulowanego
- 2 łyżeczki szałwii
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka rozmarynu
Przygotowanie:
1Filet kroimy na kawałki i obtaczamy w ziołach.
2Poszczególne porcje umieszczamy w torebkach do smażenia Jana Niezbędnego. Zamykamy torebki.
3Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, ok. 7 minut z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób