Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Smaczny, szybki deser. Smakuje imponująco, gdy się go podaje z jeszcze bulgoczącym sosem! Podawać z lodami kokosowymi – jeśli się je lubi.
Składniki:
- 110 g masła
- 200 g (1 szkl.) bardzo drobnego cukru
- 300 ml śmietany tortowej
- 4 banany, obrane i przekrojone wzdłuż na połówki
Przygotowanie:
1W dużej, ciężkiej patelni, na średnim ogniu stopić masło. Dodać cukier i gotować, mieszając, aż cukier się stopi i będzie jasnobrązowy. Mieszając, powoli dodać śmietanę (mieszanina będzie bulgotać). Gotować przez 1 minutę, a następnie zmniejszyć ogień. Dodać banany i podgrzewać przez 2 minuty by dobrze przeszły ciepłem. Podawać na gorąco.
Porcja dla:
4 osób