Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Smaczny, szybki deser. Smakuje imponująco, gdy się go podaje z jeszcze bulgoczącym sosem! Podawać z lodami kokosowymi – jeśli się je lubi.

Składniki:

  • 110 g masła
  • 200 g (1 szkl.) bardzo drobnego cukru
  • 300 ml śmietany tortowej
  • 4 banany, obrane i przekrojone wzdłuż na połówki

Przygotowanie:

1W dużej, ciężkiej patelni, na średnim ogniu stopić masło. Dodać cukier i gotować, mieszając, aż cukier się stopi i będzie jasnobrązowy. Mieszając, powoli dodać śmietanę (mieszanina będzie bulgotać). Gotować przez 1 minutę, a następnie zmniejszyć ogień. Dodać banany i podgrzewać przez 2 minuty by dobrze przeszły ciepłem. Podawać na gorąco.

Porcja dla:

4 osób