Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
190 min.

Fantastyczny chleb pasujący do każdego włoskiego dania! Kiedy tylko mogę, używam do niego świeżych ziół z własnego ogrodu. Stosując świeże zioła należy podwoić ilości podane w przepisie. Gdy czuje się ten aromat, nie można się doczekać kiedy chleb będzie gotowy. Smacznego!

Składniki:

  • 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłej wody (45°C)
  • 400 g (3 szklanki) mąki chlebowej
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki stopionego masła lub oliwy z oliwek
  • 3 łyżki startego parmezanu

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Nastawić cykl pieczenia dla białego chleba i nacisnąć „Start”.

Porcja dla:

1 osoby