Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
190 min.
190 min.
Fantastyczny chleb pasujący do każdego włoskiego dania! Kiedy tylko mogę, używam do niego świeżych ziół z własnego ogrodu. Stosując świeże zioła należy podwoić ilości podane w przepisie. Gdy czuje się ten aromat, nie można się doczekać kiedy chleb będzie gotowy. Smacznego!
Składniki:
- 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłej wody (45°C)
- 400 g (3 szklanki) mąki chlebowej
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki stopionego masła lub oliwy z oliwek
- 3 łyżki startego parmezanu
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Nastawić cykl pieczenia dla białego chleba i nacisnąć „Start”.
Porcja dla:
1 osoby