Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
90 min.

Wspaniała!!! Świetny poncz przygotowany z białego wina, mango i plasterków pomarańczy.

Składniki:

  • 1/2 szkl. sznapsa brzoskwiniowego
  • 1/2 szkl. koniaku
  • 1/4 szkl. cukru
  • 4 pomarańcze, pokrojone na plasterki
  • 2 mango, obrane i pokrojone na plasterki
  • 750 ml białego wytrawnego wina, schłodzonego
  • 1 l piwa imbirowego, schłodzonego

Przygotowanie:

1W dzbanku połączyć sznaps, koniak, cukier, plasterki pomarańczy i mango. Chłodzić przynajmniej przez godzinę.

2Wlać mieszankę owocową do dużej miski do serwowania ponczu, a następnie dodać białe wino i piwo imbirowe. Dobrze wymieszać i podawać.

Porcja dla:

32 osób