Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
90 min.
90 min.
Wspaniała!!! Świetny poncz przygotowany z białego wina, mango i plasterków pomarańczy.
Składniki:
- 1/2 szkl. sznapsa brzoskwiniowego
- 1/2 szkl. koniaku
- 1/4 szkl. cukru
- 4 pomarańcze, pokrojone na plasterki
- 2 mango, obrane i pokrojone na plasterki
- 750 ml białego wytrawnego wina, schłodzonego
- 1 l piwa imbirowego, schłodzonego
Przygotowanie:
1W dzbanku połączyć sznaps, koniak, cukier, plasterki pomarańczy i mango. Chłodzić przynajmniej przez godzinę.
2Wlać mieszankę owocową do dużej miski do serwowania ponczu, a następnie dodać białe wino i piwo imbirowe. Dobrze wymieszać i podawać.
Porcja dla:
32 osób