Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Smaczne, proste i tanie – idealne na przystawkę lub lekką kolację. Pomidory nadziewane twarożkiem, dla urozmaicenia można dodać posiekaną rzodkiewkę lub ogórka.

Składniki:

  • 2 czerwone pomidory
  • 2 żółte pomidory
  • 200 g twarogu
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1Pomidory umyć, osuszyć i odkroić czubki. Delikatnie, tak aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć miąższ. Posolić w środku i odwrócić aby odsączyć z soku.

2Twaróg wymieszać z jogurtem. Dymki ze szczypiorkiem posiekać, dodać do sera i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

3Pomidory napełnić twarożkiem, przykryć odkrojonymi czubkami.

4Półmisek udekorować natką pietruszki, ustawić pomidorki i podawać.

Porcja dla:

4 osób