Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Smaczne, proste i tanie – idealne na przystawkę lub lekką kolację. Pomidory nadziewane twarożkiem, dla urozmaicenia można dodać posiekaną rzodkiewkę lub ogórka.
Składniki:
- 2 czerwone pomidory
- 2 żółte pomidory
- 200 g twarogu
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1Pomidory umyć, osuszyć i odkroić czubki. Delikatnie, tak aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć miąższ. Posolić w środku i odwrócić aby odsączyć z soku.
2Twaróg wymieszać z jogurtem. Dymki ze szczypiorkiem posiekać, dodać do sera i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
3Pomidory napełnić twarożkiem, przykryć odkrojonymi czubkami.
4Półmisek udekorować natką pietruszki, ustawić pomidorki i podawać.
Porcja dla:
4 osób