Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Jest przepyszne 🙂 Gotowane brokuły z podsmażonymi kabanosami, a wszystko polane sosem czosnkowym. Sos można przygotować trochę wcześniej, żeby się przegryzł.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • garść pestek z dyni
  • 2 kabanosy

Przygotowanie:

1Przygotować sos czosnkowy: wymieszać majonez z jogurtem i świeżo wyciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.

2Brokuły obgotować i podzielić na różyczki.

3Pestki z dyni podsmażyć z kabanosem (kabanosy pokroić w plasterki).

4Brokuły poukładać na półmisku, polać sosem czosnkowym i posypać usmażonymi wcześniej pestkami dyni z kabanosem.

Porcja dla:

2 osób