Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Jest przepyszne 🙂 Gotowane brokuły z podsmażonymi kabanosami, a wszystko polane sosem czosnkowym. Sos można przygotować trochę wcześniej, żeby się przegryzł.
Składniki:
- 1 brokuł
- garść pestek z dyni
- 2 kabanosy
Przygotowanie:
1Przygotować sos czosnkowy: wymieszać majonez z jogurtem i świeżo wyciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
2Brokuły obgotować i podzielić na różyczki.
3Pestki z dyni podsmażyć z kabanosem (kabanosy pokroić w plasterki).
4Brokuły poukładać na półmisku, polać sosem czosnkowym i posypać usmażonymi wcześniej pestkami dyni z kabanosem.
Porcja dla:
2 osób