Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Jeśli lubisz cebulę, uznasz tę potrawę za prawdziwy przysmak. Danie to można podawać jako przystawkę albo przekąskę. Smacznego!
Składniki:
- 4 duże cebule
- 120 g masła
- 4 kostki bulionu drobiowego
Przygotowanie:
1Rozgrzać grill do średniej temperatury.
2Obrać cebule z zewnętrznej skórki i ściąć jeden z końców każdej z nich, a następnie zrobić mały otwór w środku. Wypełnić środek każdej cebuli kostką bulionu i dwiema łyżkami masła lub margaryny. Nałożyć z powrotem odcięte końce i zawinąć każdą cebulę w folię aluminiową.
3Umieścić cebule na ruszcie z dala od ognia i zamknąć pokrywę grilla. Piec przez 1 godzinę lub aż będą miękkie. Usunąć górne części i pociąć na kawałki wielkości jednego kęsa. Włożyć do salaterki wraz z całym sosem zebranym z folii.
Porcja dla:
8 osób