Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Jeśli lubisz cebulę, uznasz tę potrawę za prawdziwy przysmak. Danie to można podawać jako przystawkę albo przekąskę. Smacznego!

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 120 g masła
  • 4 kostki bulionu drobiowego

Przygotowanie:

1Rozgrzać grill do średniej temperatury.

2Obrać cebule z zewnętrznej skórki i ściąć jeden z końców każdej z nich, a następnie zrobić mały otwór w środku. Wypełnić środek każdej cebuli kostką bulionu i dwiema łyżkami masła lub margaryny. Nałożyć z powrotem odcięte końce i zawinąć każdą cebulę w folię aluminiową.

3Umieścić cebule na ruszcie z dala od ognia i zamknąć pokrywę grilla. Piec przez 1 godzinę lub aż będą miękkie. Usunąć górne części i pociąć na kawałki wielkości jednego kęsa. Włożyć do salaterki wraz z całym sosem zebranym z folii.

Porcja dla:

8 osób