Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
130 min.
130 min.
Pyszny chleb bez krzty glutenu! Zamiast pszennej mamy tu mieszaninę różnego rodzaju mąk – z tapioki, z ciecierzycy, z prosa i mąkę ryżową. Warto spróbować!
Składniki:
- 1 jajko
- 1/3 szklanki białek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1/4 szklanki miodu
- 1,5 szklanki ciepłego chudego mleka
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności rekomendowanej przez producenta.
2Wybrać ustawienie i nacisnąć start. Po 5 minutach sprawdzić konsystencję ciasta, jeśli jest zbyt rzadkie dodać jeszcze trochę mąki ryżowej.
3Po zakończeniu odczekać 10-15 minut, a następnie wyjąć z pojemnika.
Porcja dla:
10 osób