Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Wspaniały przepis na chleb z automatu. Aromatyczny, z dodatkiem rozmarynu i dwóch rodzajów sera. Doskonały dodatek do zup.
Składniki:
- 1 saszetka (7 g) suszonych drożdży
- 3/4 szklanki (90 g) mąki pszennej z pełnego przemiału
- 1 i 1/4 szklanki (170 g) mąki chlebowej
- 3/4 szklanki (70 g) otrąb owsianych
- 1 łyżeczki soli
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie dla chleba francuskiego lub białego i dla lekkiego zrumienienia skórki. Nacisnąć start.
Porcja dla:
1 osoby