Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
185 min.

Wspaniały przepis na chleb z automatu. Aromatyczny, z dodatkiem rozmarynu i dwóch rodzajów sera. Doskonały dodatek do zup.

Składniki:

  • 1 saszetka (7 g) suszonych drożdży
  • 3/4 szklanki (90 g) mąki pszennej z pełnego przemiału
  • 1 i 1/4 szklanki (170 g) mąki chlebowej
  • 3/4 szklanki (70 g) otrąb owsianych
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie dla chleba francuskiego lub białego i dla lekkiego zrumienienia skórki. Nacisnąć start.

Porcja dla:

1 osoby