Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
545 min.

Oryginalny w smaku, zainspirowany indyjskim sosem chutney, dodatek do mięs. Owocowo-pikantny, z mango, jabłek, imbiru i ostrych papryczek.

Składniki:

  • 1 kg mango
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 3/4 szklanki octu winnego
  • 3 szklanki cukru

Przygotowanie:

1Mango, cebulę i jabłka obrać i drobno pokroić. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Wstawić na noc do lodówki.

2Wszystkie składniki przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu przez 35-45 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlać wodą, aby nie przypalić.

3Chutney nakładać do wyparzonych słoików i zakręcać.

Porcja dla:

5 osób