Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
545 min.
545 min.
Oryginalny w smaku, zainspirowany indyjskim sosem chutney, dodatek do mięs. Owocowo-pikantny, z mango, jabłek, imbiru i ostrych papryczek.
Składniki:
- 1 kg mango
- 1 cebula
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki rodzynek
- 3/4 szklanki octu winnego
- 3 szklanki cukru
Przygotowanie:
1Mango, cebulę i jabłka obrać i drobno pokroić. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Wstawić na noc do lodówki.
2Wszystkie składniki przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu przez 35-45 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlać wodą, aby nie przypalić.
3Chutney nakładać do wyparzonych słoików i zakręcać.
Porcja dla:
5 osób