Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Zwykle mam w lodówce kilka cytryn, więc przygotowuję to danie kiedy mi się spieszy. Szybko się je przyrządza i zawsze mi przypomina jakim świetnym połączeniem jest kurczak i cytryna!
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4-6 łyżek soku z cytryny
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W głębokim naczyniu wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym i ziołami.
2Dodać kurczaka i polać go dokładnie marynatą. Odstawić na 5-10 minut.
3Teflonową patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Dodać kurczaka wraz z marynatą i smażyć przez 10 – 15 minut, aż się usmaży w środku.
Porcja dla:
4 osób