Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
10 min.

Po prostu wrzucam wszystko do jednej miski i serwuję znajomym, wśród których cieszy się dużą popularnością. Podawać z chipsami z tortilli.

Składniki:

  • 4 duże pokrojone w kostkę pomidory
  • 1/2 dużej drobno posiekanej cebuli
  • 3 ząbki posiekanego czosnku
  • 30 g posiekanej świeżej kolendry
  • 1 świeża papryczka jalapeño bez nasion, bardzo drobno posiekana
  • 2 łyżki świeżego soku z limonki
  • sól do smaku

Przygotowanie:

1W małej misce wymieszać pomidory z cebulą, czosnkiem, liśćmi kolendry i sokiem z limonki. Dodawać stopniowo jalapeño, po 2 łyżeczki na raz, sprawdzając po każdym dodaniu, czy salsa nie jest zbyt pikantna. Papryczki jalapeño różnią się ostrością, dlatego przed podaniem warto spróbować salsę, czy da się ją przełknąć. Posolić do smaku. Smacznego!

Porcja dla:

16 osób