Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
195 min.
195 min.
Najlepiej wybrać soczysty kawałek mięsa – na przykład rostbef. Duszony z warzywami w aromatycznym bulionie wychodzi wspaniale.
Składniki:
- 1 cebula, przekrojona na pół
- 1 ziemniak, obrany
- 1 marchewka, obrana
- 2 łodygi selera naciowego, bez liści
- 2 pomidory, przekrojone na pół
Przygotowanie:
1W dużym garnku (najlepiej o grubym dnie) zagotować wodę. Wrzucić cebulę, ziemniaka, marchewkę, seler, pomidory, liść laurowy i pietruszkę.
2Kiedy woda zawrze, dodać mięso, doprawić solą i dusić na małym ogniu przez 3 godziny.
3Kiedy mięso będzie gotowe, kroić w cienkie plastry i podawać.
Porcja dla:
6 osób