Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
195 min.

Najlepiej wybrać soczysty kawałek mięsa – na przykład rostbef. Duszony z warzywami w aromatycznym bulionie wychodzi wspaniale.

Składniki:

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 1 ziemniak, obrany
  • 1 marchewka, obrana
  • 2 łodygi selera naciowego, bez liści
  • 2 pomidory, przekrojone na pół

Przygotowanie:

1W dużym garnku (najlepiej o grubym dnie) zagotować wodę. Wrzucić cebulę, ziemniaka, marchewkę, seler, pomidory, liść laurowy i pietruszkę.

2Kiedy woda zawrze, dodać mięso, doprawić solą i dusić na małym ogniu przez 3 godziny.

3Kiedy mięso będzie gotowe, kroić w cienkie plastry i podawać.

Porcja dla:

6 osób