Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pysznie wilgotny i mięsisty dorsz pieczony w warzywach. Zdrowy i aromatyczny obiad dla całej rodziny.
Składniki:
- 2 pomidory, pokrojone w kostkę
- 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 1 cebula, posiekana
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 2 łyżki posiekanej bazylii
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
2Pomidory wymieszać z papryką, cebulą, czosnkiem, bazylią i oliwą.
3Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdej ułożyć rybę, przykryć warzywami, skropić sokiem z cytryny, a następnie oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię.
4Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
4 osób