Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pysznie wilgotny i mięsisty dorsz pieczony w warzywach. Zdrowy i aromatyczny obiad dla całej rodziny.

Składniki:

  • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 2 łyżki posiekanej bazylii

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.

2Pomidory wymieszać z papryką, cebulą, czosnkiem, bazylią i oliwą.

3Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdej ułożyć rybę, przykryć warzywami, skropić sokiem z cytryny, a następnie oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię.

4Piec przez 20 minut.

Porcja dla:

4 osób