Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Ten przepis można nieco zmodyfikować: np. zamiast cielęciny, można tu ewentualnie użyć indyka lub wieprzowiny, a eskalopki można zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, a nie smażyć.
Składniki:
- 4 ugotowane kiełbasy wieprzowe, drobno posiekane
- 1 jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę
- 4 eskalopki cielęce
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1W misce wymieszać mięso kiełbasiane z jabłkiem.
2Na środek każdej eskalopki nałożyć łyżkę farszu, zwinąć w rulon i zabezpieczyć wykałaczką.
3Na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Smażyć eskalopki przez około 10 minut, aż się przyrumienią.
Porcja dla:
4 osób