Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Ten przepis można nieco zmodyfikować: np. zamiast cielęciny, można tu ewentualnie użyć indyka lub wieprzowiny, a eskalopki można zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, a nie smażyć.

Składniki:

  • 4 ugotowane kiełbasy wieprzowe, drobno posiekane
  • 1 jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 4 eskalopki cielęce
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1W misce wymieszać mięso kiełbasiane z jabłkiem.

2Na środek każdej eskalopki nałożyć łyżkę farszu, zwinąć w rulon i zabezpieczyć wykałaczką.

3Na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Smażyć eskalopki przez około 10 minut, aż się przyrumienią.

Porcja dla:

4 osób