Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pyszne i proste w przygotowaniu nadzienie do pierogów. Nietypowe, bo z dodatkiem śmietany. Warto spróbować!

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 szklanka (160 g) cebuli, posiekanej
  • 1 szklanka (70 g) pieczarek, posiekanych
  • 400 g kiszonej kapusty, przepłukanej, odsączonej i posiekanej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i pieczarki, podsmażyć, aż zmiękkną. Dodać kapustę oraz sól z pieprzem. Wymieszać i smażyć przez 6-10 minut. Odstawić z ognia i dodać kwaśną śmietanę.

Porcja dla:

6 osób