Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pyszne i proste w przygotowaniu nadzienie do pierogów. Nietypowe, bo z dodatkiem śmietany. Warto spróbować!
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 szklanka (160 g) cebuli, posiekanej
- 1 szklanka (70 g) pieczarek, posiekanych
- 400 g kiszonej kapusty, przepłukanej, odsączonej i posiekanej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i pieczarki, podsmażyć, aż zmiękkną. Dodać kapustę oraz sól z pieprzem. Wymieszać i smażyć przez 6-10 minut. Odstawić z ognia i dodać kwaśną śmietanę.
Porcja dla:
6 osób